Zadeltas

Zadeltas

Zadeltas

Een zadeltas is een makkelijk tasje voor op de fiets die je onder je zadel kunt bevestigen. De hoognodige spullen kun je hierin meenemen zoals een bandenplaksetje en een klein EHBO tasje. Zo ben je altijd voorbereid als er iets gebeurd tijdens je fietstocht. Verschillende soorten materialen worden gebruikt voor het maken van de tas, nog belangrijker voor welk doel heb jij een tas nodig voor onder je zadel?

Meer info over een zadeltas


In heel veel gevallen wordt een zadeltas gebruikt bij een sportieve fiets omdat deze geen bagagedrager hebben. Bekijk eerst op wat voor fiets je de zadeltas zet en op welke manier je deze wilt bevestigen. Maar waar het om draait is of de tas geschikt is om je spulletjes mee te kunnen nemen.

Tas voor racefiets of ATB

Wil je een compact tasje voor de mountainbike dan is het belangrijk dat de tas een stabiele constructie heeft, ook vuilafstotend en waterdicht is geen overbodige luxe. Een tasje voor op de racefiets moet vooral aerodynamisch zijn, een tas die heel erg dicht tegen je zadel bevestigd wordt vangt bijna geen wind. Bovendien ziet het er ook strakker uit tijdens je fietstocht of wedstrijd.
Zadeltassen worden bevestigd aan de zadelrails, een onopvallende plaats waar de tassen weinig wind vangen. Twee systemen zijn er op de markt verkrijgbaar om een tas aan de rails vast te maken. Het systeem met klittenband of een handig kliksysteem. In de meeste gevallen wordt de tas ook nog extra vastgemaakt aan de zadelpen. 

Wat kost een zadeltas?

Kliksysteem of klittenband?

Een kliksysteem heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van een klittenbandsysteem. Het grootste voordeel is het gemak waarmee je de tas van je fiets afhaalt, geen moeilijk gedoe maar snel bij je spulletjes kunnen als je die nodig hebt. Vervelend als je moet stressen met klittenband als je net een lekke band hebt gereden.

Een ander voordeel is dat de zadeltas met een kliksysteem stabieler onder je zadel hangt. Een kliksysteem heeft ook één nadeel, het past niet altijd aan de zadelrails. Is het zadel te ver naar het stuur gezet, blijft er aan de achterkant van de rails te weinig ruimte over om de tas aan te bevestigen.

Meer info over een zadeltas

Wat kun je meenemen onderweg?

Om te bepalen welke grootte je wilt ben je afhankelijk van de spulletjes die je mee wilt nemen. Is het tasje alleen bedoeld voor een reparatiesetje om je band te plakken, of wil je ook bijvoorbeeld je mobiele telefoon meenemen of geld. Weet je wat je mee wilt nemen dan kun je kijken welk formaat je gaat kopen.

Het materiaal, de grootte, merk en het bevestigingssysteem zijn allemaal aspecten die invloed hebben op de prijs van je zadeltas. Is de tas bijvoorbeeld waterdicht en welke mogelijkheden heb je om je spulletjes op te bergen? Kijk altijd naar een tas die aansluit op jouw wensen.

Conclusie

De verschillen in tassen zitten over het algemeen in de manier van bevestigen en de vorm van de tas. Kleuren en design zijn in alle soorten en maten van de fietstas beschikbaar, evenals de grootte. De waterdichte exemplaren zijn in veel gevallen wel wat duurder als de uitvoering die niet waterdicht is. Maak een bewuste keuze welke zadeltas voor jou geschikt is om te gebruiken.

Koop direct een zadeltas

Andere berichten