Waterdichte Fietstas

Waterdichte Fietstas

Waterdichte Fietstas

Helaas is het in Nederland niet iedere dag mooi weer en krijg je nog wel eens te maken met een bui regen als je op de fiets zit. Een waterdichte fietstas is dus geen overbodige luxe om te hebben, je wilt toch dat je spulletjes droog aankomen na een ritje op de fiets in de regen. Let bij de aanschaf van een fietstas er wel op dat er ook waterafstotende fietstassen zijn. Waterafstotend betekent beschermt tegen spatten, niet tegen een regenbui.

Meer info over een waterdichte fietstas


Om een fietstas waterdicht te maken zijn er verschillende manieren. De sluiting van een tas is een essentieel onderdeel. Een rolltop sluiting is over het algemeen het meest waterdicht bij een tas voor de fiets. Veel fabrikanten maken ook gebruik van uitstekende materialen zoals Cordura en Dyneema. De naden van deze materialen worden aan elkaar gelast of waterdicht gemaakt met een speciale soort tape om een waterdichte fietstas te garanderen.

Soorten waterdichte fietstassen

Ook bij de fietstassen die waterdicht zijn heb je de keus uit een assortiment van modellen, kleuren en designs. Bijvoorbeeld een multifunctionele fietstas is een ideaal model, naast dat de tas fungeert als fietstas is het namelijk ook een schouder of rugtas. Natuurlijk is de fietstas waterdicht zodat altijd al je spulletjes die je meeneemt droog blijven.

Net zoals een enkele fietstas die waterdicht is zijn er ook dubbele fietstassen die wel tegen een flinke bui regen kunnen. In veel gevallen wordt er een roll top sluiting gebruikt om de waterdichtheid te garanderen. Ook andere handige extra’s sieren de waterdichte dubbele fietstas. Heb je een dubbele fietstas die niet waterdicht is dan kun je altijd een regenhoes om de tas doen om deze te beschermen tegen de regen.

Koop direct een waterdichte fietstas


Er zijn natuurlijk ook nog meer soorten fietstassen die waterdicht verkrijgbaar zijn, neem een voorbeeld aan waterdichte bagagedragertassen, waterdichte e bike tassen en bijvoorbeeld waterdichte kinderfietstassen. Dit zijn enkele voorbeelden voor waterdichte fietstassen.

Eigenschappen van een fietstas die waterdicht is

De meeste eigenschappen die een gewone fietstas hebben gelden ook voor een waterdichte fietstas. In veel gevallen is alleen het materiaal anders en zijn de stiknaden anders behandeld om deze waterdicht te maken. Het design, model en de kleuren van de fietstas zijn bij alle soorten tassen verkrijgbaar in verschillende varianten. Waar voorheen de waterdichte tassen een saai uiterlijk hadden is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Wat kost een waterdichte fietstas?

Waterafstotend of waterdicht?

Er zijn een hoop mensen die zich nogal eens vergissen in het verschil tussen waterafstotend en waterdicht. Heb je een waterdichte fietstas dan kun je ook echt tijdens een fikse regenbui met je tas fietsen zonder dat je spullen nat worden. Een waterafstotende tas heeft alleen als eigenschap dat het water als pareltjes van je tas afrolt. Verder is het materiaal niet waterdicht, evenals de naden die niet zijn behandeld om de tas waterdicht te maken.

Prijzen van waterdichte fietstas

Over het algemeen liggen de prijzen van een waterdichte fietstas wat hoger dan een fietstas welke niet waterdicht is. Of dit nu een enkele fietstas is of een dubbele fietstas, alle uitvoeringen zijn iets duurder. De modellen, uitvoeringen, kleuren en het design maakt tegenwoordig niet meer uit. In alle uitvoeringen zijn verschillend opties verkrijgbaar.

Conclusie

Als we alles op een rijtje zetten kunnen we concluderen dat behalve de waterdichtheid de verschillende tassen niets onderdoen van elkaar. Tassen die verkrijgbaar zijn in een normale uitvoering zijn ook verkrijgbaar in een waterdichte uitvoering. Wel dient men goed op te letten of de fietstas waterafstotend of waterdicht is bij aankoop.

Koop direct een waterdichte fietstas

Andere berichten