Waarom de aanschaf van een e-bike echt een goed idee is 

Waarom de aanschaf van een e-bike echt een goed idee is 

Waarom de aanschaf van een e-bike echt een goed idee is 

Het aantal e-bike gebruikers is in de laatste jaren flink toegenomen en het lijkt te lijven stijgen. Had een elektrische fiets vroeger een wat stoffig imago, tegenwoordig zijn er hippe en mooie uitvoeringen van de e-bike te verkrijgen. Deze fiets is zelfs aantrekkelijk geworden voor jonge gebruikers. Maar hoe komt het dat zoveel mensen gebruik willen maken van een elektrische fiets? Waarom zou je ervoor kiezen? 

Meer info over een e-bike

Fietsen is gezond 

Dat fietsen goed is voor de gezondheid is algemeen bekend. Het is altijd beter om afstanden af te leggen met de fiets dan met de auto of brommer. Het imago dat een gebruiker van een e-bike soms nog heeft, is dat het een luie fietser is. Iemand die eigenlijk niet zoveel zin heeft om moeite te doen en daarom een fiets met ondersteuning kiest. Maar dit is niet zo. Je benen zijn in beweging wanneer je fietst, of er nou trapondersteuning is of niet. De e-bike is positief voor de gezondheid. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens beter is voor het milieu.  

Wat kost een e-bike?

Je kunt langere afstanden afleggen met een e-bike

Wanneer je een paar kilometer naar je werk moet afleggen, kan dit soms teveel zijn voor een gewone fiets. Wil je toch op een gezonde manier van A naar B reizen, dan is een e-bike de overweging waard. Je kunt dezelfde afstand in een kortere tijd afleggen, omdat de elektrische fiets snelheden tot 25 kilometer per uur kan halen. Daarnaast kost trappen veel minder moeite, en zal je de fiets ook sneller pakken wanneer het hard waait. Je hoeft dan niet meer volledig bezweet van de inspanning op je werk te verschijnen. Grote afstanden zorgen niet meer voor vermoeidheid. Laad wel goed je accu op, want wanneer de trapondersteuning niet meer werkt is het fietsen met deze fiets juist zwaarder dan met een gewone fiets. 

Drukke files vermijden 

Het aantal files in Nederland blijft toenemen, waardoor een rit van normaal gesproken een kwartier in de spits wel een uur kan zijn. Zonde van je tijd, die je ook aan andere dingen kan besteden. Meer wegen is niet de oplossing, mensen moeten andere manieren bedenken om van hun huis naar het werk en weer terug te gaan. Een e-bike is hiervoor een goede oplossing. Je fietst binnendoor, waardoor de route soms nog eens korter is dan via de autoweg. Je hebt geen last van stilstaand verkeer en rijdt waarschijnlijk lachend alle files voorbij. Het kan je meer dan een uur per dag aan wachten schelen. En ook in dit geval is het beter voor het milieu, want alle files zorgen voor een hoop vervuiling. Jij bent daar met je elektrische fiets geen onderdeel meer van. 

Wat kost een e-bike?

Het is goedkoper dan vele andere vervoersmiddelen 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, omdat een e-bike aanschaffen een behoorlijke uitgave is. Je bent al snel rond de 2000 euro kwijt voor een kwalitatief goede elektrische fiets. Maar het kan op den duur juist heel wat geld besparen, zelfs honderden euro’s per jaar wanneer je het vergelijkt met het openbaar vervoer, de brommer en de auto. Bij een auto heb je benzine kosten en een verzekering van gemiddeld een paar tientjes per maand. Een brommer idem dito. En het openbaar vervoer is ook geen goedkope optie. De e-bike kost je eigenlijk vooral de aanschaf, want de kosten voor het opladen van de accu zijn gemiddeld 14 euro per maand. Daarnaast krijg je van je werkgever vaak een kilometer vergoeding om de kosten die je maakt om van je huis naar het werk te komen en weer terug kunt dekken. Hier heb je ook recht op als je met een elektrische fiets rijdt. Je kunt het dan zien als een leuk extraatje. 

Koop direct een e-bike

Andere berichten