Stuurtassen

Stuurtassen

Stuurtassen

Voor zowel elektrische fietsen als normale fietsen zijn stuurtassen er in verschillende soorten en maten. Maar tussen de tassen zitten er grote verschillen in bijvoorbeeld het model, wijze van bevestigen, het formaat, het uiterlijk en de praktische mogelijkheden van de tas. Het uitzoeken van een tas voor je fiets is dus niet heel eenvoudig, tenzij je precies weet wat je wensen zijn.

Meer info over een stuurtas


Om te beginnen valt er een scheiding te maken tussen tassen voor je stuur die geschikt zijn voor toertochten te maken, of stuurtassen die zo zijn ontworpen dat je er ook eenvoudig mee kunt winkelen of op straat lopen. De laatst genoemde soorten zijn eenvoudig van het stuur te pakken om  te gebruiken tijdens het winkelen, maar ook om over je schouder te dragen.

Sierlijk design van de stuurtas met afpakfunctie

De stuurtas die je snel en eenvoudig van je stuur af kunt pakken wordt vaak gebruikt door vrouwen, deze zijn dan ook kleurrijk of veel in bloemenmotief uitgevoerd. Een dergelijk stuurtas voor een elektrische of normale fiets heeft als eigenschap dat deze snel een eenvoudig is aan te brengen en van je stuur is af te halen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een modern goed kliksysteem.

Wanneer je de tas van het stuur hebt afgehaald kun je in veel gevallen het bevestigingsgedeelte van de tas netjes wegwerken. Via een schouderband, welke vaak afneembaar is kun je de tas gemakkelijk meenemen. De luxe stuurtassen hebben weleens voetjes zodat de tas als deze op de grond staat stabiel blijft staan en niet omvalt.

Wat kost een stuurtas?

Fietstassen voor je stuur geschikt voor toer en fietstochten

Tassen die geschikt zijn voor toertochten zijn over het algemeen ook voorzien van een schouderband. Maar dit is dan meer bedoeld om te gebruiken tijdens een stop om even te pauzeren, niet om te wandelen of winkelen. De kleine spulletjes die je meeneemt tijdens de toertocht heb je dan ook bij je tijdens een pauze of tussenstop.

De sportieve uitvoeringen van de stuurtas zijn meestal voorzien van een transparant venster voor de routekaart. In veel gevallen past er ook een ipad in om digitaal de route nauwkeurig te kunnen bekijken.

Handig voor allerlei kleine spulletjes mee te nemen

Een tas op je stuur is ook reuze handig om allerlei kleine spulletjes mee te nemen tijdens het fietsen. Het formaat kan verschillen van nog geen liter tot tassen die 10 liter inhoud kunnen bergen. Van een chocoladereep, drinkflesje, smartphone of je portemonnee. Voor het meenemen van bijvoorbeeld een fotocamera zijn er luxe uitvoeringen welke gewatteerd zijn aan de binnenkant.

Stuurtassen zijn er in alle soorten en maten en in verschillende prijsklassen. De tassen zijn eigenlijk onder te verdelen in grofweg twee groepen. Een groep die fietsen combineert met regelmatig wandelen en een groep die de tas gebruikt om echte toertochten te maken. Het verschil zit meestal in de uitvoering en de manier van bevestigen aan het stuur. Informeer goed als je een tas koopt waarvoor de fietstas is geschikt voor je een definitieve keuze maakt.

Koop direct een stuurtas

Andere berichten