Moederfiets

Waarom elke ouder een moederfiets zou moeten hebben

Een moederfiets of mamafiets klinkt misschien als iets dat elke soort fiets met een stuur en bagagedrager kan zijn, maar de officiële moederfiets heeft heel wat aanvullende kenmerken op gewone fietsen. Deze kenmerken zijn ontwikkeld om fietsen gemakkelijker en prettiger te maken voor ouders van jonge kinderen. De moederfiets is namelijk extra solide, staat extra stabiel en is wegens de grotere onderdelen handiger in gebruik. Kinderen op de fiets meenemen was dan ook nog nooit zo eenvoudig als met de moederfiets. En hoewel het de moederfiets heet, is hij natuurlijk ook voor alle fietsende vaders heel geschikt.

Comfort op één

De moederfiets is comfortabeler en ruimer voor zowel moeder als kind. Dit komt onder andere door het grotere fietszadel en het bredere stuur. Zo houd je als fietser meer overzicht en stabiliteit en zit je kind ook prettiger. Door het windscherm voorop worden koude wind en regen tegengehouden zodat het gezicht van je kindje droog blijft. De fiets is daarnaast wat groter, waardoor je moeiteloos twee kinderen per keer mee kunt nemen; eentje voorop en eentje achterop. Dit is ideaal als je kinderen allebei nog een jonge leeftijd hebben en je graag met ze fietst. Tevens zijn de meeste moederfietsen zo gemaakt dat kinderzitjes van de bekende merken gemakkelijk zelf op de fiets te monteren zijn. Om het fietsen met je kinderen nog gemakkelijker te maken, zijn er ook moederfietsen met elektrische aandrijving op de markt. Zo vlieg je ondanks de zware boodschappentassen, het gewicht van de kinderen en tegenwind toch zonder problemen vooruit.

Veilig voor wildebrassen

Jonge kinderen zitten niet graag stil. Dat kan best lastig zijn als je zware tassen en kinderen van een fiets wilt laden. Want wat nou als je fiets uit evenwicht raakt en omvalt? Dit zijn zorgen die je bij een moederfiets niet hoeft te hebben. De moederfiets heeft namelijk altijd een dubbele standaard. Deze standaard biedt de verzekering van stevig en veilig parkeren terwijl jij je kinderen uit het zitje haalt. Ook als ze wild bewegen, blijft de moederfiets stabiel op zijn plek staan. Zo voorkom je ongelukken en kun je zonder problemen makkelijk het gewicht van je bagage en kinderen op één fiets laden. Om het je extra gemakkelijk te maken zet je de fiets na gebruik snel op slot met een solide stuurslot. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te bukken als je je kindje vasthebt. Handig!

Andere berichten