Kinderfietstas

Kinderfietstas

Kinderfietstas

Wanneer je zoon of dochter op de fiets naar school gaat of naar de sportvereniging, moeten natuurlijk de boeken of sportkleding op een comfortabele manier meegenomen worden. Met een kinderfietstas kan je zoon of dochter eenvoudig meenemen wat nodig is, de tassen zijn gemaakt speciaal voor de kleinere fietsen. Niet alleen kinderfietsen, maar ook een volwassenen met een kleinere fiets kan van de tassen gebruik maken.

Meer info over een kinderfietstas


Het voordeel van een fietstas voor je kind is dat ze efficiënt zijn, spulletjes erin en rijden maar. Geen gevaarlijke situaties met tassen die aan het stuur gehangen moeten worden. Een goede tas zorgt ervoor dat je kind zijn aandacht voor de volle honderd procent op de weg kan houden, en niet op hoeft te letten of zijn of haar tas wel goed hangt of tussen de spaken komt.

Voor ieder kind de geschikte tas

Of je nu een grote kinderfietstas nodig hebt voor je zoon of dochter om alle boeken in te doen, of alleen de sportkleding om naar de plaatselijke sportvereniging te gaan. Voor iedere gelegenheid is er een goed formaat tas voor op de fiets verkrijgbaar. Heeft je kind heel veel spullen om mee te nemen dan kun je zelfs overwegen om een dubbele fietstas aan te schaffen.

Ook op het gebied van kleuren en printen zijn er vele soorten tassen verkrijgbaar voor op de kinderfiets. Is je zoon of dochter nog niet zo oud dan zijn er leuke cartoonprints in de handel, is je kind al wat ouder dan is een design kinderfietstas in een modieuze kleur een leuk idee voor de fiets. Heb je een aparte kleur of design dan is je fiets ook nog eens snel te herkennen aan de tas.

Wat kost een kinderfietstas?

Eigenschappen van een kinderfietstas

Een fietstas voor kinderen moet een aantal andere eigenschappen hebben dan een tas voor volwassenen. Kinderen zijn over het algemeen wat wilder dan een volwassen man of vrouw, de fietstas moet dus wel tegen een stootje kunnen. Naar school moeten de kinderen door weer en wind, het is verstandig om goed op te letten of de fietstas waterdicht is zodat de boeken en schriften droog blijven.

Een tas voor de kinderfiets moet boven alle gemakken natuurlijk vooral veilig zijn. Met een afstandhouder zorg je ervoor dat de tas nooit tussen de spaken kan komen, eventueel extra verlichting of reflecterende strepen zijn goed om ook in het donker zichtbaar te blijven voor de andere weggebruikers. Verder is het verstandig om in de gaten te houden dat de tas op een stabiele manier wordt belast. Zo wordt de kans op slingeren of erger uitgesloten.

Er zijn dus verschillende factoren waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kinderfiets, maar dan heb je wel een veilige en comfortabele kinderfietstas.

Koop direct een kinderfietstas

Andere berichten