Goedkope fietsonderdelen

Goedkope fietsonderdelen

Goedkope fietsonderdelen

De fiets is in Nederland nog steeds de heilige koe. Loop een rondje door Amsterdam, Utrecht of Rotterdam en je weet niet wat je ziet. Overal zie je onwijs veel fietsen staan. Deze fietsen vallen helaas wel eens in de stalling om of worden kwaadwillend beschadigd door vandalisme. Wat doe jij als jouw fiets beschadigd is? Ga je dan voor officiële producten? Of probeer je om de fietsonderdelen zo goedkoop mogelijk in te kopen? Wij vertellen je graag meer over goedkope fietsonderdelen.

 

Het voordelen van goedkope fietsonderdelen

Wat is nou een zwaarwegende reden om voor goedkope fietsonderdelen te gaan? Eén van die redenen is het feit dat je hier simpelweg geld mee kunt besparen. Het is niet altijd nodig om jouw fiets naar een dure fietsenmaker te brengen. Nee, als je er de tijd voor neemt, kan je veel reparaties zelf uitvoeren. Door zelf fietsonderdelen online goedkoop aan te schaffen, kan je óók hier veel geld op besparen. Kortom: het zelf repareren van je fiets is absoluut aan te raden. 

 

Een ander voordeel is terug te vinden in het feit dat je jouw fiets niet hoeft te missen. Stel nou dat jouw fietsbel op een dinsdagmiddag afbreekt. Deze fietsbel is niet meer te repareren, waardoor je een volledig nieuwe bel moet kopen. Je kunt ervoor kiezen om voor een goedkope bel te gaan die je online kunt kopen. Dergelijke producten zijn meestal al binnen één dag bij je thuisbezorgd. Je kunt vervolgens op een avondje zelf aan de slag om deze bel te vervangen. Dit betekent dat je geen tijd vrij hoeft te maken om naar de fietsenmaker te gaan. In sommige gevallen kan je dan ook je fiets enkele dagen kwijt zijn. Dat is dus níet het geval als je zelf aan de slag gaat met fietsonderdelen die goedkoop zijn.

 

Welke goedkope fietsonderdelen bestaan er?

Alle onderdelen die er op jouw fiets zitten, kunnen in feite op een goedkope manier vervangen worden. Dat geldt voor de bel, voor de binnenband, voor de buitenband, voor de ketting, voor de bagagedragers, voor de jasbeschermers en voor de handvatten. 

 

Wel moet je je goed realiseren dat het vervangen van bijvoorbeeld een ketting redelijk gespecialiseerd werk is. Je moet het namelijk voor elkaar zien te krijgen dat de ketting strak gespannen komt te zitten. Dit vergt wellicht enige oefening, waardoor je iets meer tijd vrij moet maken voor een dergelijke reparatie. Door een ketting online goedkoop aan te schaffen, kan je in ieder geval al een hoop geld besparen.

 

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van goedkope onderdelen voor je fiets moet je wel op enkele zaken letten. Let er bijvoorbeeld altijd goed op of je nieuwe- of tweedehands onderdelen. Als je een tweedehands onderdeel gaat kopen, moet je goed naar de huidige staat van het onderdeel kijken. Het is immers niet de wens dat dit onderdeel al binnen mum van tijd kapot gaat.

 

Prijstechnisch kan het echter uitermate interessant zijn om naar tweedehands fietsonderdelen te kijken. Onder aan de streep is in ieder geval van belang om een totaalplaatje op te maken. Wat is het prijsverschil tussen een tweedehands- en een goedkoop nieuw fietsonderdeel? En is dit prijsverschil dan het risico waard om een tweedehands onderdeel aan te schaffen? De keuze is aan jou.

 

Daarnaast moet je ook goed op de verzending van de fietsonderdelen letten. Ga je een groot onderdeel bestellen? Dan is het maar afwachten of je dit via de post kunt laten bezorgen. Let er daarom ook altijd goed op wat er bij de verzendkosten vermeld staat.

 

Tot slot hebben we nog een opmerking die als een ‘open deur’ gekwalificeerd kan worden: zorg ervoor dat je de juiste fietsonderdelen koopt. Moet je een nieuwe binnenband aanschaffen? Let dan goed op dat je ook daadwerkelijk een binnenband gaat bestellen en niet per ongeluk een buitenband. Dat kan je een hoop tijd, energie en geld besparen.

 

Vergelijkonlinefietsen.nl

Op onze website ben je aan het juiste adres om alles op het gebied van fietsen te vergelijken. Je hebt hierbij de keus uit onder meer moederfietsen, omafietsen, vouwfietsen, elektrische fietsen, racefietsen, kinderfietsen en stadsfietsen.

 

Al deze fietsen kunnen na verloop van tijd kapot gaan. Of beter gezegd: bepaalde onderdelen kunnen kapot gaan. Wat ga je op dat moment doen? Jouw fiets naar een dure fietsenmaker brengen? OF ga je de fietsonderdelen online goedkoop bestellen en vervolgens zelf aan de slag? De keuze is aan jou. In dit artikel heb je in ieder geval voldoende redenen kunnen vinden om zélf aan de slag te gaan. Hoe dan ook wensen we jou veel plezier met je huidige fiets. We hopen dat je veel veilige kilometers kunt maken en dat je weinig te kampen hebt met kapotte fietsonderdelen!


 

Andere berichten