Fietstas

Fietstas

Fietstas

Een keuze maken voor een fietstas lijkt zo eenvoudig, maar is niet zo simpel als je denkt. Het begint al bij de keuze wat voor fietstas je wilt hebben, zoek je een herenfietstas of een damesfietstas, een fietstas voor kinderen of een eenvoudig exemplaar die goedkoop is. Dan zijn er nog de sportieve exemplaren die je goed kunt gebruiken voor een sportfiets.

Waarom nemen fietsers een fietstas?

Veel mensen hebben geen auto waardoor de fiets het enige vervoermiddel is wat zij hebben. De fiets wordt gebruikt om naar school te gaan, naar de sportclub, naar het werk of om de boodschappen te doen. Hierbij is het hebben van een fietstas bijna een must om iets mee te kunnen nemen. Maar let wel op dat je een geschikte fietstas koopt die voor jouw doel geschikt is.

Doe je bijvoorbeeld boodschappen op de fiets dan heb je een ander soort fietstas nodig dan naar de sportclub. Ga je naar je werk op de fiets dan moet je een geschikte fietstas hebben om bijvoorbeeld je laptop of werkmappen in mee te vervoeren. Zo heeft iedere fietstas andere eigenschappen waarvoor die gebruikt wordt.

Meer info over een fietstas

Fietstassen die geschikt zijn voor een kinderzitje

Voorheen was het een probleem als je een kinderzitje op de fiets had. Een fietstas was in veel gevallen dan niet mogelijk. Tegenwoordig zijn er fietstassen op de markt die geschikt zijn in combinatie met een kinderzitje. Zo kun je en je kindje meenemen en boodschappen doen op een veilige manier.

Fietstassen zijn er voor ieder budget, al is het vergelijken van dure fietstassen met een budget fietstas het vergelijken van appels met peren. Niet iedereen is in de positie om een dure fietstas te kopen, maar in de categorie goedkopere fietstassen zijn er ook meer dan genoeg kwalitatief goede fietstassen die voldoen aan jouw wensen of eisen.

Wat kost een fietstas?

Soorten fietstassen

Iedere fietstas heeft een ander doel en is geschikt voor iets anders. Daarom is de juiste fietstas ook belangrijk, hieronder hebben we een selectie gemaakt van de verschillende soorten fietstassen die onder andere online te koop zijn.

Dubbele fietstas

Ben je regelmatig bezig met het zwaardere werk dan is een dubbele fietstas ideaal. Ook voor een dagje weg biedt een dubbele fietstas genoeg opbergruimte om verschillende dingen mee te nemen op de fiets. Er is erg veel keus betreft een dubbele fietstas, voor de lange afstand fietser zijn er zelfs waterdichte dubbele fietstassen online te koop. Gemaakt van waterafstotend polyester.
 
Met de stijl zit het ook wel goed, tegenwoordig hoef je geen genoegen meer te nemen met een saaie grijze dubbele fietstas. Je kunt ook kiezen uit de leukste prints met de mooiste keuren. Verschillende merken en kwaliteit evenals de prijzen, het is maar net waar je waarde aan hecht en waarop je budget is gebaseerd. Voor iedereen is er een geschikte dubbele fietstas.

Koop direct een fietstas

Enkele fietstas

Een enkele fietstas is ideaal als je even snel een boodschap moet doen op de fiets, in veel gevallen kun je de enkele fietstas eenvoudig van je fiets afhalen en meenemen als boodschappentas. De moderne enkele fietstassen zien er niet meer uit als vroeger, toen waren er alleen de vierkante rechthoekige fietstassen.

Verschillende soorten materialen worden gebruikt voor de enkele fietstas. Kunststof, leer, polyester of van gerecycled materiaal, de keuze is aan jou. Met de vormen is er de afgelopen jaren ook een sterke verbetering doorgevoerd, eigenlijk allerlei modellen zijn online verkrijgbaar. Van zakelijk rechthoekig tot design modellen in iedere kleur.

Koop direct een fietstas

Bagagedragertas

De bagagedragertas is een combinatie van een ruime sporttas en een tas voor op de bagagedrager. Het formaat van een bagagedragertas is zo gemaakt dat deze precies op de bagagedrager van de fiets past. De tas kun je vastzetten op de bagagedrager door middel van riempjes. Hierdoor zit de bagagedragertas altijd stabiel en stevig vast op je fiets.

Veel van de bagagedragertassen zijn uitgerust met handige details, bijvoorbeeld een vakje voor je smartphone of voor je drinkflesje. De tas is perfect om langere fietstochten mee te maken, of voor een fietsvakantie waarbij je veel mee moet nemen. Veel luxe en afwisseling zitten er niet aan de tassen, de bagagedragertas is gemaakt voor de functionaliteit.

E-bike fietstas

De E-bikes worden steeds populairder in ons land, dit betekend dat er ook steeds meer vraag is naar fietstassen voor deze fietsen. Bij de meeste e bikes zit de accu precies onder de bagagedrager, daardoor moeten e bike fietstassen beschikken over een ander soort bevestiging dan een normale fietstas.

Enkele fietstassen voor de e bike zijn vaak voorzien van bevestigingshaken, dubbele fietstassen voor een e bike hebben meestal bevestigingsriemen of banden. In beide gevallen is er speciaal gelet op de constructie van de fiets zodat een goede bevestiging mogelijk is.

Meer info over een fietstas

Kinderfietstassen

Ook een kinderfietstas is verkrijgbaar in een enkele en dubbele uitvoering. Met speciale bevestigingshaken hang je de tas als het ware op de bagagedrager, ben je op school aangekomen dan vouw je de haken eenvoudig weg zodat niemand ziet dat je een fietstas om je schouder hebt hangen.

Op het gebied van kwaliteit doen de fietstassen voor kinderen niet onder voor een volwassen fietstas. Enige verschil is dat fietstassen voor kinderen meestal wat kleiner zijn en er meer verschillende designs verkrijgbaar zijn. Zo zijn er kinderfietstassen die een speciaal thema hebben, of voorzien zijn van leuke tekenfilmprints.

Stuur fietstas

Misschien wel één van de handigste fietstassen die er zijn: de stuur fietstas. Geschikt om de kleine spulletjes in te doen die je bij je hebt tijdens het fietsen. Je kunt dan denken aan je telefoon, je zonnebril of een energiereep voor onderweg. Het slimme ontwerp van de meeste stuur fietstassen zorgt ervoor dat je altijd eenvoudig bij je spulletjes kunt.

Sommige stuur fietstassen zijn voorzien van een kaartvenster zodat je altijd kunt kijken naar de kaart en niet af hoeft te stappen. Je hebt alle belangrijke spulletjes binnen handbereik zonder extra veel gewicht aan je stuur te hebben. Ben je aangekomen op je locatie of maak je een stop om iets te drinken, eenvoudig haal je de stuur fietstas van je stuur af.

Wat kost een fietstas?

Zadelfietstas

Vind je een stuurfietstas of extra ballast ergens anders op je fiets geen prettig idee dan is de zadelfietstas voor jouw de ideale optie. Je bandenplaksetje of andere kleine spulletjes kun je erin doen en meenemen tijdens een fietstocht. De fietszadeltas bevestig je in veel gevallen met clips of een riem onder het zadel. Door het waterafstotende materiaal blijven al je
spulletjes droog.

Voor andere kleine dingen als je smartphone is de zadelfietstas ook geschikt, omdat het tasje in het midden zit van je fiets merk je van het extra gewicht niet veel. Je zal dus nooit uit balans raken door de zadelfietstas tijdens het fietsen. Je hebt zadelfietstassen in een klassieke uitvoering of een sportieve uitvoering.

Frame fietstassen

Frametassen en zadeltassen zijn de meest populaire fietstassen onder de fietsers. Dit komt door de eenvoudige bevestigingsmiddelen en de minimale gewichtstoename tijdens het fietsten. De frametas heb je ook in diverse uitvoeringen, hoewel je verschillende vormen hebt is bijna iedere frametas compact en voorzien van reflecterend materiaal.

Meestal zit een frametas niet in de weg als je aan het fietsen bent, uitvoeringen zijn er van eenvoudig tot de wat luxer uitvoeringen die boven je frame zitten met een doorzichtig vakje voor je telefoon. De meeste exemplaren zijn vervaardigt van waterdicht materiaal, kunnen dus tegen een bui regen zonder dat je spullen nat worden.

Koop direct een fietstas

Ligfietstas

Met een ligfietstas kun je zelfs op je ligfiets bagage meenemen. Geen grote voorwerpen maar wel de kleine belangrijke spullen. Een bidon, setje om je band te repareren of een snack voor onderweg. De ligfietstas is zeer snel aan te brengen, maar ook weer te verwijderen op je ligfiets. De vorm en lengte zijn speciaal aangepast voor de ligfiets en passen dus altijd en op iedere ligfiets.

Meer info over een fietstas

EHBO fietstas

De EHBO fietstas is zo ontworpen dat deze eenvoudig mee te nemen is op de fiets. De tas is voorzien van alle spulletjes die je nodig hebt voor de eerste verzorging tot je in staat bent om de wonden goed te verzorgen of te verbinden. Verschillende veiligheidsniveaus en formaten zijn er te koop van de EHBO fietstas. Vaak bevat de EHBO fietstas in ieder geval pakjes verband, tape en pleisters.

De grotere uitvoeringen zijn voorzien van een reddingsdeken en een armzwachtel. Snijdt je tijdens het plakken van je band in je vinger dan kun je dankzij de EHBO fietstas toch gewoon verder fietsen. Vul wel bij wat je gebruikt hebt uit de fietstas.

Koop direct een fietstas

Andere berichten