Fiets merken

Fiets merken

Fiets merken

Als je een nieuwe fiets gaat kopen, heb je de keus uit behoorlijk veel varianten. Deze verschillende varianten zijn het gevolg van een uitgebreid aanbod van merken. Ja, veel merken hebben zich toegelegd op het fabriceren en leveren van fietsen. 

 

Deze merken hebben zich soms gespecialiseerd in een bepaalde tak, bijvoorbeeld in elektrische fietsen of racefietsen. Er zijn echter ook merken die allerlei soorten fietsen leveren. Dit zijn over het algemeen grote merken, zoals Batavus en Gazelle. Dergelijke mensen hebben het financiële vermogen en de daadkracht om allerlei soorten fietsen te ontwerpen.

 

Bij het ontwerpen van een fiets moet een fiets merk met meerdere facetten rekening houden. Uiteraard moet een fiets veilig zijn, moet een fiets lekker fietsen en moet een fiets betrouwbaar zijn. Maar, de consument in Nederland wordt over het algemeen steeds kritischer. Dat heeft onder andere betrekking op het prijsniveau. De merken moeten er dan ook steeds meer voor zorgen dat de fietsen een marktconforme prijs hebben. Wat een marktconforme prijs? Dat is, zoals de term al enigszins zegt, een prijs die bij de rest van de markt hoort. 

 

Nieuwe fietsen vergelijken

Wil je graag een nieuwe fiets kopen? Dan is het aan te raden om goed naar de verschillende merken te kijken. Deze verschillende merken leveren namelijk allemaal een ander kwaliteitsniveau. Daarbij hoort ook een verschillend prijskaartje en verschillende voorwaarden. Het is goed mogelijk dat je bij fabrikant A 7 jaar garantie krijgt, terwijl je bij fabrikant B maar 2 jaar garantie krijgt. Ons advies is om óók dit soort zaken mee te nemen tijdens het vergelijken van nieuwe fietsen.

 

Als je de fietsen gaat vergelijken, is het aan te raden om een maximaal budget in te stellen. Door een maximaal budget aan te houden, kan je jouw zoektocht vergemakkelijken. Je merkt dan al snel dat bepaalde merken buiten jouw selectie vallen óf juist een uitgebreid aanbod van geschikte fietsen hebben. Het is vervolgens aan jou om te bepalen naar welke fiets/merk jouw voorkeur uit gaat.

 

Verschillende prijzen – verschillende kwaliteit

Het is raadzaam om te onthouden dat kwaliteit een bepaalde prijs met zich mee brengt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe racefiets? Als je dan graag een carbon fiets wilt met de beste schakelgroep kom je bij een select aantal fietsmerken uit. Deze fiets merken hanteren echter relatief hoge prijzen. Daarmee bedoelen we alleen maar te zeggen: hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de prijzen. Dat is in ieder geval een stelregel waar je redelijk vanuit kunt gaan. Uiteraard zijn er her en der uitzonderingen. Sommige fiets merken zijn namelijk in staat om hoogwaardige fietsen voor bodemprijzen te leveren. Als dat het geval is, hebben we misschien te maken met oude voorraadmodellen of iets dergelijks. 

 

Ons advies: richt je pijlen niet alleen op de prijs, maar kijk naar het totale plaatje.


Op deze pagina kan je allerlei fiets merken vinden. Deze fiets merken vind je ook op onze website terug. Je bent bij ons aan het juiste adres om uiteenlopende fietsen te vergelijken. Deze fietsen zijn van bekende merken zoals Sparta en Gazelle, maar ook van minder bekende merken zoals Anlun en Lumo Stars. Hierdoor is iedereen in staat om bij https://vergelijkonlinefietsen.nl/ zijn/haar gedroomde fiets te vinden!

Andere berichten