Enkele fietstas

Enkele fietstas

Enkele fietstas

Kenmerken van een enkele fietstas is dat ze uit één compartiment bestaan en eenvoudig op de fiets zijn aan te brengen en weer zijn te verwijderen. De enkele fietstas wordt ook veel pakaftas genoemd. Het is een ideale tas om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen, eenvoudig mee te nemen en op je fiets te doen en eraf te halen.

Ieder model heeft gemeen dat ze worden gehangen aan één van de fiets. Aan welke kant je hem hangt maakt op zicht niet uit, meestal als je links bent wordt de tas aan de rechterkant gehangen. Bij het afstappen van de fiets kun je de fietstas dan direct eraf halen. Ben je rechts dan hang je de tas aan de linkerkant van je fiets.

Meer info over een enkele fietstas

Voordelen van een enkele fietstas

Het grootste voordeel is het gemak van het ophangen en er weer afhalen van je fiets. Deze handeling moet vooral tijdens het winkelen eenvoudig en snel gedaan kunnen worden. De fietstas hangt aan twee beugels aan de bagagedrager van de fiets.
Ook als je moet wandelen kan dit zeer eenvoudig, een modieus motief en een schouderriem zorgen ervoor dat je er goed mee voor de dag kunt komen. Het formaat van een enkele fietstas is in veel gevallen comfortabel, er zijn zelfs modellen die je als rugtas kunt gebruiken.

Het gewicht speelt ook een belangrijke rol naast het formaat. Vaak is het gewicht niet te hoog en de formaten van een enkele fietstas zijn comfortabel om mee te nemen.

Waar zijn enkele fietstassen voor te gebruiken?

Welk model je ook neemt, met veel gemak neem je verschillende dingen mee in je tas. Naar het winkelcentrum of kantoor om je werknotities mee te nemen, maar voor de sportclub of naar school wordt de fietstas ook veel gebruikt.

Wat kost een enkele fietstas?


De lijst met soorten is lang, schoudertassen, enkele toertassen, enkele kantoorfietstassen. Maar ook wat betreft het design zijn er veel verschillende mogelijkheden, sportieve met een modieuze print, elegant design, of het klassieke rechttoe rechtaan model wat nog steeds populair is onder de enkele fietstassen.

Materiaal

De meest voorkomende materialen zijn polyester, canvas en tarpaulin. Belangrijk is natuurlijk ook of je tas waterafstotend of zelfs waterdicht is. De inhoud van een enkele fietstas begint meestal bij 10 liter, de medium maten zijn 20 tot 30 liter. Wil je echt veel meenemen dan neem je een groot formaat die meer dan 30 liter is.

Veiligheid

Onderscheidende elementen kunnen betrekking hebben op de veiligheid, heeft de enkele fietstas bijvoorbeeld reflectie strepen zodat je beter zichtbaar bent, of een speciaal gleufje voor het bevestigen van led verlichting om de zichtbaarheid te vergroten.
Nog meer bepalend dan de veiligheid is natuurlijk het uiterlijk. Aan kleuren en motieven geen gebrek, evenals modellen en verschillende designs. Belangrijk is bij het kopen dat je let op de vakken, moeten deze worden gesloten met een rits of een riem? Is de tas waterbestendig of echt waterdicht?

Koop direct een enkele fietstas

Hoe plaats je een enkele fietstas op je fiets?

Het bevestigen en weer afhalen is erg eenvoudig, met simpele haken haak je de fietstas aan de bagagedrager. Met een simpele beweging kun je hem er ook weer afhalen. Ben je in het bezit van een elektrische fiets let er dan op of er genoeg ruimte is voor de haken. Passen deze niet dan zijn er andere haken te koop of riemen waarmee je de fietstas vast kunt zetten aan je bagagedrager.

Prijzen

De prijzen van enkele fietstassen variëren enorm. Hoe eenvoudiger de fietstas hoe lager de prijs, dit valt in veel gevallen in combinatie met het materiaal wat is gebruikt. Is de binnenkant van de fietstas bewerkt of is de tas voorzien van reflecterend materiaal? Dit zijn allemaal aspecten om rekening mee te houden voor de prijs.

Wil jij nou precies weten welke fietstas iets voor jou is, en wat daar de prijs van is? Kijk dan snel even bij het assortiment.

Wat kost een enkele fietstas?

Andere berichten