Elektrische-fiets

Het voordeel van elektrische fietsen

De elektrische fiets wordt ook wel de e-bike genoemd. Dit houdt in dat dit soort fietsen niet alleen op spierkracht werken, maar ook een motor met oplaadbare accu hebben waardoor je ondersteund wordt tijdens het fietsen. Dit kan op twee manieren. Je gebruikt de motor als ondersteuning en trapt deels zelf, of je laat de motor al het werk doen. Omdat de elektrische fiets dus aanzienlijk minder van je lijf eist, is deze ideaal voor ouderen of gehandicapten die moeite hebben zich op deze manier in te spannen. Met behulp van de elektrische fiets kun je namelijk tot wel 25 kilometer per uur afleggen. Dat maakt de e-bike ideaal voor langere stukken.

Krachtige accu

De accu van de meeste, moderne elektrische fietsen is los te halen en makkelijk te vervoeren. Zo kun je ‘m altijd en overal opladen. Niet dat dit vaak nodig is, want de accu’s zijn over het algemeen erg zuinig en hebben een lang vermogen. Daarnaast hebben ze vaak een flinke levensduur. De gemiddelde accu gaat zo wel vier tot vijf jaar mee voor deze aan vervanging toe is. Door het gebruik van deze accu’s stoot de motor weinig afvalstoffen uit en is er sprake van een lage invloed op milieuvervuiling. Zo is het gebruik van de gemiddelde elektrische fiets dus milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een snorfiets. De motor is daarnaast vaak geruisloos en weegt weinig zodat de fiets goed hanteerbaar blijft.

Luxe afwerking

Een elektrische fiets is wegens de motor wat duurder dan een normale fiets en kan daarom worden gezien als een investering. Nou is Nederland natuurlijk een echt fietsland, vol platte wegen en kilometers fietspad met de mooiste fietsroutes die door het hele land lopen. Een investering als deze is er voor de fietsliefhebber dan ook een die het waard is om te overwegen. Er komen namelijk ook extra voordelen bij kijken. Omdat een elektrische fiets een luxer item is, is er meestal sprake van een zeer luxe afwerking. Zo blijft de fiets laag in onderhoudskosten, lang netjes en heeft een gebruiker er jaren plezier van.

Minimalistisch uiterlijk

Hoewel de elektrische fiets door veel ouderen gebruikt wordt, betekent dit helemaal niet dat deze een oubollig uiterlijk heeft. Zo is er een constante ontwikkeling van e-bikes gaande, waarvan de een nog minimalistischer en strakker is dan de ander. Sommigen zijn zelfs alleen te ontgrendelen middels een app. Door deze nieuwe designs wordt de elektrische fiets ook aantrekkelijker voor de jongere generatie die ver moet fietsen en nu nog de auto of het openbaar vervoer pakt. Dat dit werkt blijkt wel uit recente verkoopcijfers: bijna 40% van verkochte fietsen in 2018 waren e-bikes.

Andere berichten