EHBO fietstas

EHBO fietstas

EHBO fietstas

Wanneer je een lange fietstocht gaat maken, of op vakantie gaat met de fiets dan is een goede EHBO fietstas onmisbaar. De eerste hulp tas voor fietsen is speciaal ontworpen om bij je te dragen op de fiets. De bevestigings riemen of handige taillebanden zorgen ervoor dat je iets kunt pakken wanneer dat nodig is. De tas is om de eerste hulp te bieden na een ongelukje tot je in de gelegenheid bent de wond beter te laten verbinden door een arts. 

EHBO fietstassen heb je ook in verschillende formaten en verschillende niveaus. Fiets je niet veel lange afstanden dan kun je voldoen met een eenvoudig setje, fiets je echter lange tochten in buitengebieden dan raden we je aan een uitgebreide set te nemen. Een grotere set bestaat uit meerdere verbind opties en grotere aantallen pleisters bijvoorbeeld.

Wat bevat een eerste hulp fietstas?

Een eerste hulp tas voor de fiets bevat in heel veel gevallen minimaal twee pakjes verband, tape en pleisters. Een uitgebreide set bevat meestal een zwachtel en een reddingsdeken. Snijd je tijdens het plakken van je band per ongeluk in je vinger, dan komt een EHBO fietstas goed van pas met de pleisters.

Veel verschillen behalve de inhoud zit er niet tussen de eerste hulp tassen voor de fiets. Het is wel verstandig erop te letten dat je een exemplaar kiest wat waterdicht is, natte pleisters is niet heel erg handig als je een wond hebt. Met de vorm en de materialen zijn er niet veel soorten, het formaat kan iets verschillen. 

Prijzen van een EHBO fietstas

In veel gevallen maakt de inhoud van de fietstas het meeste verschil in de prijs. Hoe completer de inhoud van de tas hoe prijziger de tas is. Maar ook of de tas waterdicht is bepaalt mede de hoogte van de prijs.

Over het algemeen kunnen we stellen dat de inhoud en of de tas waterdicht is bepalen met wat voor tas je te maken hebt. Hoe completer de inhoud hoe duurder de tas. Welke fietstochten je maakt bepaald welke inhoud nodig is van je EHBO fietstas. 
Maar, in het geval van nood kun je beter geen risico nemen en een complete tas aanschaffen. Op het moment dat je het nodig hebt, ben je er alleen maar blij mee!

Andere berichten