E bike fietstas

E bike fietstas

E bike fietstas

Fietstassen voor e bikes zijn er in net zoveel soorten en maten als fietstassen voor de gewone fiets. Er zijn wel wat aandachtspunten waar je op moet letten voor het kopen van een fietstas voor je elektrische fiets.

Meer info over een e-bike fietstas


Omdat een e bike over een accu beschikt is dat in veel gevallen bepalend of een fietstas wel of niet geschikt is. De meeste enkele of dubbele fietstassen zijn ook geschikt om te gebruiken op een e bike. Bij de enkele fietstas is het goed om rekening te houden met de ruimte tussen de accu en de bagagedrager.

Bevindt de accu zich onder de bagagedrager

Bij de meeste e bikes bevindt de accu zich bij de bagagedrager. Is dit niet het geval dan heb je geen e bike fietstas nodig, maar kun je gebruik maken van iedere fietstas zoals bij een normale fiets het geval is. Zit de accu direct onder de bagagedrager dan heb je een ander soort fietstas nodig die geschikt is voor een elektrische fiets.

Een enkele fietstas voor een e bike is in veel gevallen een fietstas met haken die eenvoudig is aan te brengen en weer te pakken is. De dikte van de haken zal bepalen of de tas past tussen de bagagedrager en de accu. De draai moet eenvoudig gemaakt kunnen worden om de fietstas erop te haken en er ook weer in dezelfde draai eraf te kunnen halen.

Wat kost een e-bike fietstas?

Dubbele fietstas voor e bike

Wil je een dubbele fietstas gebruiken op je e bike dan is dit in veel gevallen geen probleem. Bij de bevestiging op een e bike wordt de fietstas niet bevestigd met haken, maar met riemen of gespen om de tas vast te zetten op de bagagedrager. De bandjes passen meestal wel tussen de bagagedrager en de accu, ook het opladen van de accu is geen probleem met de aanwezigheid van een dubbele fietstas.

Het verbindende gedeelte bij een dubbele tas is altijd wel breed genoeg ten opzichte van de bagagedrager. De tas zal net als bij een normale fiets gewoon netjes langs de fiets hangen en niet opzij gaan staan. Uitzonderingen zijn er altijd, let dus wel op de maat van de brug zodat je er zeker van bent dat de tas altijd past op je e bike.

Koop direct een e-bike fietstas

Soorten fietstassen voor een e bike

Je kunt niet eenduidig zeggen welke fietstassen er op een e bike passen of niet, hiervoor zijn er teveel verschillende soorten e bikes op de markt. Het grote verschil zit in de enkele fietstassen die met haken bevestigt zijn op de bagagedrager. De andere fietstassen passen op beide modellen fietsen.

Soorten fietstassen voor de elektrische fiets zijn er in overvloed, waterdichte e bike fietstassen, boodschappentassen voor de e bike in verschillende maten. Ook op het gebied van de materialen zijn er verschillende soorten verkrijgbaar, designs en kleuren in overvloed.

Conclusie

De meeste fietstassen die worden gebruikt voor een normale fiets kunnen ook worden gebruikt voor een e bike. Het grote verschil zit in de enkele fietstassen die soms wel en soms niet geschikt zijn voor een e bike. Vooral de beugels om de fietstas op te hangen zijn bepalend of een tas wel of niet past op een e bike.

Koop direct een e-bike fietstas

Andere berichten