Dubbele fietstas

Dubbele fietstas

Dubbele fietstas

Een dubbele fietstas is handig wanneer je veel mee moet nemen op de fiets, en zijn in veel verschillende vrolijke motieven en in iedere kleur verkrijgbaar. Voordeel van een dubbele fietstas is dat de spulletjes die je meeneemt altijd in balans hangen. Eén tas aan de ene kant van de bagagedrager, één tas aan de andere kant van de bagagedrager. Een dubbele fietstas is ook niet zomaar van je fiets af te pakken omdat deze meestal bevestigd zit met riemen of gespen.

Meer info over een dubbele fietstas

Uitvoeringen en modellen

Dubbele fietstassen zijn er verschillende motieven en stijlen, het krantentas model behoort tot de typische fietstassen. Naast dit model behoren de meer sportieve, sierlijke of zakelijke modellen ook tot het assortiment. Sommige zijn net blokken, rechttoe rechtaan. Er zijn ook wat meer sierlijke verkrijgbaar, met mooie afgeschuinde hoeken of een leuk design.

Waterdicht

Niet ieder merk, maar er zijn wel een aantal merken die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van waterdichte dubbele fietstassen. In iedere prijsklasse heb je goede waterdichte fietstassen. Kwalitatief goede fietstassen bestand tegen de regen zijn mede herkenbaar aan bijvoorbeeld de gelaste naden. Of een vouw of rolsluiting om de tas goed waterdicht te maken.

Wat kost een dubbele fietstas?

Afmetingen en inhoud

Dubbele fietstassen hebben een enorme verscheidenheid aan formaten en inhoud. Je hebt ze ook voor kinderfietsen, deze hebben vaak een inhoud van ongeveer 20 liter. Grote dubbele fietstassen voor volwassen kunnen zelfs een inhoud hebben van maar liefst 80 liter. De gemiddelde inhoud ligt tussen de 30 en 50 liter. Belangrijkste is het formaat, en of deze goed op de bagagedrager past.

Bevestigen kan gebeuren op een aantal manieren, in veel gevallen hebben de verschillende merken een eigen soort bevestiging. Vaak worden er klittenband gebruikt of men werkt met riemen die je strak moet trekken om de dubbele fietstas vast te zetten. Vergeet de afstandhouder niet die ervoor zorgt dat de tas de spaken niet aanraakt tijdens het fietsen.

Prijzen

Zoals bij ieder product heb je ook bij dubbele fietstassen verschil in prijs, van goedkoop tot erg dure fietstassen. De goedkopere uitvoeringen bezitten de standaard eigenschappen, maar in veel gevallen is het materiaal of de afwerking wat minder verfijnd. De duurdere exemplaren zijn veelal waterdicht, hebben veel extra ruimte en een modern bevestigingssysteem.

Details zijn bij de wat duurdere ook belangrijk. Extra vakken die soms elastisch zijn, vakken met een rits, zij of bodemversteviging. Ook de afwerking is aandacht aan besteedt zoals netjes weggewerkte ritsen bijvoorbeeld, of reflecterende strippen om ook in het donker goed gezien te worden door de andere weggebruikers.

Wat kost een dubbele fietstas?

Speciale kenmerken

Speciale kenmerken zijn niet vreemd bij een luxe uitvoering. Je kunt dan denken aan een elastiek boven de fietstas om je regenpak op vast te binden. Handige goed geordende vakken om je spullen eenvoudiger op te bergen en ook weer te pakken. Een mooie binnenvoering is ook een eigenschap van een duurdere uitvoering.

Voor iedereen is er wel een leuke en goede dubbele fietstas die bij je past. Design met bloemetjes, zakelijk, cartoon of kleurrijk. Een mooie print of een complete stad erop, voor ieder wat wils. Kleuren in overvloed, van saai bruin tot fel roze waardoor je altijd opvalt op de weg.

Materialen

Veel voorkomende materialen zijn canvas, nylon en polyester. Ze beschikken over eigenschappen als waterbestendigheid, met een coating zijn ze zelfs volledige waterdicht. Dubbele fietstassen die beschermen tegen weer en wind, duurzaam, buigzaam en eenvoudig afneembaar als deze vuil zijn. Maak je eigen keus, kies welke eigenschappen voor jou fietstas belangrijk zijn.

Koop direct een dubbele fietstas

Conclusie

Kortom, er is genoeg keuze wanneer je op zoek bent naar een dubbele fietstas. Er is voor ieder een geschikte en gepaste tas waardoor je er altijd een kunt vinden naar jouw wensen.

Andere berichten