De vijf handigste tips voor het aanschaffen van een nieuwe fiets

De vijf handigste tips voor het aanschaffen van een nieuwe fiets

De vijf handigste tips voor het aanschaffen van een nieuwe fiets

Is het tijd om een nieuwe fiets te kopen? Met het uitgebreide aanbod kan het soms lastig zijn om een fiets te kiezen die het beste bij jou past. Om je op weg te helpen volgen hier vijf tips, zodat jij met de beste deal naar huis gaat.

Tip 1 – Bepaal wat voor soort fiets je wilt

Het handigst is om als eerste je doel te bepalen. Wil je vooral een fiets voor de kleine stukjes naar de supermarkt? Dan is een stadsfiets wel wat voor jou met een bagagedrager of mand voorop. Of wil je langere stukken fietsen, bijvoorbeeld naar je werk. Wanneer je dit weet kun je kijken naar het soort fiets. Als je rechtop wilt zitten kun je kiezen voor een fiets met een hoog stuur. Maar wanneer je snel wilt fietsen en langere afstanden gaat rijden, is een laag stuur weer fijner. Je hebt dan de keuze uit bijvoorbeeld een stadfiets of toerfiets waarmee je ook grotere afstanden kunt fietsen.

Wat kost een fiets?

Tip 2 – Stel een budget vast

Als jij je doel hebt bepaalt, kun je het budget voor je fiets beslissen. Je kunt op veel websites rondkijken en aangeven hoeveel je maximaal te besteden hebt. Dit geeft ook meteen een beeld of jouw budget realistisch is. Wil je een e-bike voor lange afstanden, maar is je budget 400 euro, dan ga je waarschijnlijk weinig opties tegenkomen. Wanneer je naar een fietsspecialist gaat kan hij of zij je alle opties voorleggen binnen je budget. Aan de hand van je doel en wat je maximaal wilt uitgeven, wordt je voorzien van de beste informatie. Misschien wordt je aangeraden om een ander soort fiets te kopen dan je van tevoren in gedachte had, omdat deze beter aansluit bij je budget en ook nog bij het doel.

Tip 3 – Wil je versnellingen?

Versnellingen zijn handig wanneer je moet dealen met weerstand. Er kleeft ook een nadeel aan een fiets met versnellingen; het gaat sneller stuk. Het geeft extra onderhoud aan je fiets en vaak kun je het zelf niet maken. Daarnaast haal je niet even snel je achterwiel los en kan een ketting sneller roslaken als je verkeerd schakelt. Je betaalt ook meer voor een fiets met versnellingen. Wel is het prettig bij veel wind of wanneer je vaak lange afstanden fietst. Bij een stadsfiets wordt aangeraden om voor drie of acht versnellingen te kiezen, meer is niet nodig.

Koop direct een fiets

Tip 4 – Pas je fiets aan

Elke fiets wordt met een standaard uitrusting geleverd, denk bijvoorbeeld aan het zadel. Deze zit er standaard op, maar is dit wel een fijn zadel voor jou. Een vrouwenzadel is breder dan een mannenzadel en zit voor een vrouw beter. Je wilt ook geen pijn bij het fietsen, dus stem met de fietsspecialist goed af wat jij belangrijk vindt en probeer verschillende zadels uit. Een goed zadel zit lekker, is niet te groot en sluit aan op het model van de fiets. Op het gebied van zadels is er veel keuze en ze verschillen in prijs. Bedenk goed wat je nodig hebt en of dit aansluit op het doel.

Tip 5 – Bedenk waar je de fiets wilt kopen

Een fiets kun je online kopen, maar ook bij een fysieke fietsenwinkel. Het voordeel van je fiets online kopen is dat het goedkoper is dan bij een specialist, maar je kunt geen testritje maken. Heb je dit niet nodig en neem je genoegen met de recensies van andere gebruikers, dan is het voordeliger een fiets online te bestellen. Deze wordt vaak ook nog bij jouw huis afgeleverd. Vind je het fijner om de fiets uit te proberen en advies te krijgen van iemand die er verstand van heeft, dan kun je beter kiezen voor de fietsenmaker.

Koop direct een fiets

Andere berichten