De meest populaire fietsen van Nederland

De meest populaire fietsen van Nederland

De meest populaire fietsen van Nederland

In Nederland is de fiets een populair vervoersmiddel. En omdat we er zoveel gebruik van maken, zijn er allerlei soorten op de markt om aan de wensen van iedereen tegemoet te komen. In dit artikel worden er een aantal populaire fietsen uitgelicht.

De elektrische fiets

De elektrische fiets heeft in een paar jaar tijd flink terrein aan populariteit gewonnen. Was het vroeger nog een vervoersmiddel voor de wat oudere mensen, tegenwoordig rijdt jong en oud op een e-bike. Deze fiets is voorzien van een elektrische hulpmotor die het fietsen makkelijker maakt. Zeker wanneer je flinke afstanden moet maken, bijvoorbeeld naar en van je werk, is een elektrische fiets aan aanrader. 

Meer info over een fiets

Een fiets voor in de stad

De afstanden naar school of naar de supermarkt zijn vaak niet lang. Hiervoor leent de stadsfiets zich perfect. Het is een simpele fiets, die niet duur is in aanschaf en weinig onderhoud vergt. De stadsfiets is tegenwoordig ook comfortabel en is gebouwd van staal zodat je niet snel bang hoeft te zijn dat er iets kapot gaat. Is er wel iets kapot, dan is dit vaak goedkoop te repareren.

De mountainbike

Wanneer je sportief bent en houdt van fietsen op onverharde wegen is de mountainbike een goede keuze. Deze fiets is speciaal bedoeld om buiten de fietspaden te fietsen en heeft brede banden. Het frame is gemaakt van aluminium zodat de fiets licht is. Een mountainbike heeft goede vering, zodat je comfortabel kunt fietsen op soms hobbelige wegen. Voor de sportievelingen een fijn vervoersmiddel.

Wat kost een fiets?

Hybride fietsen

Fiets je vaak naar je werk of doe je boodschappen op de fiets, maar wil je daarnaast ook met je fiets toeren? Je kunt dan overwegen een hybride fiets aan te schaffen. Deze fiets is een kruising tussen een racefiets en een stadsfiets. Je kunt hem iedere dag gebruiken, maar dit model is ook geschikt voor als je langere ritten gaat maken. Het frame is lichtgewicht, daarom kun je hem makkelijk meenemen en hoef je niet zwaar te trappen. De wielen van hybride fietsen zijn ook wat groter, waardoor je stabieler rijdt. Deze fiets is een ideale combinatie tussen het comfort van een stadfiets en het snelle van een racefiets.

De vouwfiets

De naam zegt het altijd al, de vouwfiets is een fiets die je kunt opvouwen. Op deze manier kun je het makkelijk meenemen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Het is vooral voor woon- en werkverkeer handig. Wanneer je je auto niet voor het werk kunt parkeren en lopen te ver is, kun je de vouwfiets meenemen en deze gebruiken om de afstand te overbruggen. De fiets is in de loop der jaren comfortabeler geworden en heeft zelfs een elektrische variant. Deze fiets moet net als een normale fiets onderhouden worden. Een voordeel is dat de vouwfiets geen ketting heeft en hieraan ook geen onderhoud.

Bakfietsen

Ontstaan als goederentransportmiddel, nu vooral bekend bij ouders die hun kinderen erin vervoeren; de bakfiets. De huidige bakfietsen vind je vooral veel in steden, waar mensen de kinderen naar school brengen via deze fiets. Handig, want je kunt er meerdere kinderen in vervoeren en je kunt zoveel uitbreidingen aan de fiets doen als je wilt. Wil je dat de kinderen droog blijven? Dan kun je er een tent op laten maken. Het is mogelijk een Maxi-Cosi in de bak te bouwen en ook extra zadeltjes en bankjes kunnen gemonteerd worden. Wil je de fiets een bijzonder uiterlijk geven? Dan zijn er talloze stickers verkrijgbaar. Kortom, het perfecte vervoersmiddel als je veel met de kinderen op pad gaat.

Een fiets speciaal voor moeders (en vaders)

Wil je geen bakfiets, maar wel je kinderen op een veilige en makkelijke manier kunnen vervoeren? Dan kun je kiezen voor de zogenaamde moederfiets. Dit is een damesfiets, maar dan met een extra lage instap en meer stevigheid zodat de fiets veiliger in gebruik is. Deze fiets heeft allerlei extra voorzieningen en is daarom geschikter om kinderen mee te vervoeren dan met gewone fietsen. Deze fiets is, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, ook geschikt voor mannen.

Kies de fiets die bij jou past

Heb je al een idee welke fiets jou het meeste aanspreekt? Bepalen voor welk doel je de fiets gaat gebruiken is essentieel, omdat dit de uiteindelijke keuze voor jouw fiets bepaalt. Er is veel keuze en veel informatie beschikbaar. Zoek wat informatie op of laat je informeren door een fietsspecialist. Dan koop je altijd de fiets die het meest geschikt is.

Koop direct een fiets

Andere berichten