De drie mooiste fietsroutes van Nederland 

De drie mooiste fietsroutes van Nederland 

De drie mooiste fietsroutes van Nederland 

Hou je van fietsen? Nederland kent een aantal prachtige fietsroutes, die je gezien moet hebben als je een echte fietsliefhebber bent. Waarschijnlijk ben je bekend met de routes in je eigen omgeving, maar trek er eens op uit om andere plekken van het land met de fiets te verkennen. We laten je graag kennismaken met de top drie mooiste plekken die je met de fiets kunt bereiken.  

Fietsen door het heuvellandschap van Limburg 

Limburg is de meest mooie provincie wanneer je van fietsen houdt. Door het heuvelachtige landschap is het vooral een geliefde plek onder de sportieve fietsers omdat het meer uitdaging geeft dan een vlakke weg. In Mechelen kun je beginnen met een prachtige fietsroute door Hartje Heuvelland. Dit is een fietsroute van 55 km en staat bekend om een pittige tocht. Er is op bijna geen enkele plek sprake van een vlakke weg, waardoor je veel zult klimmen en dalen. Wil je veel bezienswaardigheden zien tijdens je tocht? Dan kun je de Park Gravenrode route nemen. Deze route gaat ook een gedeelte door Duitsland en je komt langs prachtige botanische tuinen en historische gebouwen. En ben je nog niet uitgekeken in Limburg? Dan is de route langs het Drielandenpunt ook een aanrader. Je kunt hier naast Nederland, ook kiezen voor een route door Duitsland of België.  

Meer info over een fiets

Veertig kilometer fietspad 

Wanneer je in het mooiste en grootste fietsgebied van Nederland rijdt, valt de prachtige natuur en de mooie dorpen op. Op de Veluwe kun je je uitgebreid genieten van bossen en heivelden en hier zijn de meeste mogelijkheden wat betreft fietstochten. In Park Hoge Veluwe kun je met de fiets de omgeving verkennen. Er ligt veertig kilometer aan fietspaden, wat genoeg ruimte biedt om een fijne route uit te kiezen. Je kunt fietsen door de Pollen en wanneer je in de herfst op pad geniet je van de mooie herfstkleuren. Tijdens het fietsen kom je langs allerlei mooie landschapstypes en dat maakt deze route zo mooi. Daarnaast zijn er ook bankjes langs de route, waardoor je kunt uitrusten en de mooie omgeving in je op kunt nemen. Fietsen op de Veluwe is voor iedereen, omdat je ruime keuze hebt met betrekking tot het landschap, van uitdagend tot ontspannen. 

Koop direct een fiets

De Oisterwijkse bossen 

Een echte aanrader in Brabant zijn de bossen en vennen van Oisterwijk. Deze vlakke route van 33 kilometer neemt je mee door mooie bossen en heide en langs oude boerderijen. Deze locatie wordt omschreven als sfeervol en sprookjesachtig. Je kunt bijvoorbeeld de gevarieerde route door Kampina kiezen. Deze fietstocht brengt je naar het noorden van Brabant waarbij je onderweg leuke cafeetjes tegenkomt. Dit maakt de route ook leuk, omdat je regelmatig even bij kunt komen en een praatje kunt maken met andere fietsers. In de zomer kom je langs de route prachtige watervogels tegen en in de winter worden er op sommige plekken geschaatst. De Oisterwijkse bossen en vennen zijn een geliefde plek voor natuurfotografen, dus stoppen tijdens je rit om mooie plaatjes te schieten is hier niet vreemd. Je hebt keuze uit meerdere routes, waarbij je telkens een andere omgeving ziet. Het is dus een route die je ook meerdere keren kunt doen, zonder verveeld te raken. Ben je een sportieve fietser en wil je meer actie, dan is deze route waarschijnlijk niet voor jou. Deze is vrij vlak en meer bedoeld voor ontspanning. 

De routes op deze drie mooie plekken zijn allemaal de moeite waard. Op de Veluwe kun je allerlei soorten routes kiezen, van ruiger tot rustig. In Limburg wordt het fietsen je iets moeilijker gemaakt vanwege de heuvels, maar de mooie kastelen langs de route zijn de moeite waard. In de Oisterwijkse bossen vind je vooral veel ontspanning en kun je genieten van een sprookjesachtig landschap. 

Wat kost een fiets?

Andere berichten