Assortiment van Dahon Vouwfietsen


Dahon Vouwfietsen

De drie voordelen van een vouwfiets

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: de vouwfiets. Terwijl de vouwfiets van vroeger vaak zwaar en van slechte kwaliteit was, heeft er de laatste jaren een ware revolutie plaatsgevonden. Eén van de bedrijven die de nieuwe generatie vouwfietsen aanbiedt is Dahon Vouwfietsen. Zij leveren hun fietsen 100 procent rijklaar aan. Twijfel je nog over de aanschaf van een vouwfiets? Hier lees je een klein stukje geschiedenis en vervolgens vier redenen waarom je het zeker moet doen. 

De geschiedenis van de vouwfiets

Wist je dat de vouwfiets al in de negentiende eeuw werd uitgevonden? Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden de vouwfietsen op grote schaal geproduceerd voor militaire doeleinden. Hoewel het Nederlandse leger er ook een heel aantal afnam, was de vouwfiets al snel erg populair bij de gewone burger. Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal forenzen enorm toe. De vouwfiets werd vanaf toen veel gebruikt voor woon-werkverkeer.

Gemakkelijk op te bergen

Het voornaamste kenmerk van de vouwfiets is natuurlijk dat hij op te vouwen is tot een handzaam formaat. Hierdoor is hij gemakkelijk (en gratis) mee te nemen in het openbaar vervoer. Handig als je sommige afstanden met de bus aflegt en een tweede gedeelte van de reis met de fiets. Ook in de trein hoef je voor een vouwfiets niets te betalen, terwijl je voor een gewone fiets aardig wat euro’s kwijt bent. 

Voor iedereen te gebruiken

Omdat het zadel en het stuur van een vouwfiets gemakkelijk in hoogte te verstellen zijn, kunnen zowel lange als korte mensen gebruik maken van dezelfde vouwfiets. Dahon vouwfietsen is de grootste fabrikant van vouwfietsen ter wereld. Meer dan 95 procent van de vouwfietsen die op deze aarde rondrijden, beschikken over Dahon technologie. Dahon biedt vouwfietsen van 16 inch, 20 inch, 24 inch en 26 inch. 

De fiets kan mee op vakantie

Als je de vouwfiets opbergt in een stevige opberg tas of –koffer van Dahon is het geen probleem meer om je fiets mee op vakantie te nemen. Je hoeft niet (zoals bij een gewone fiets) een heel fietsenrek achterop de auto te monteren. Je hoeft alleen de fiets op te vouwen. Simple as that. 

Onderhoud, onderdelen en accessoires

Natuurlijk vergt een vouwfiets een ander soort onderhoud dan gewone fietsen. Dahon helpt je hier graag mee. Op hun website vind je veel accessoires exclusief voor de vouwfiets. Zo verkoopt Dahon verschillende soorten sloten. De compactheid en het lichte gewicht van een vouwfiets zijn namelijk niet alleen gemakkelijk voor de eigenaar – maar ook voor dieven! Zet daarom altijd je fiets op slot. Alle soorten losse onderdelen die je voor een vouwfiets nodig hebt vind je tevens op de site. 
 

Reviews (Gemiddelde: 8,7)


 • Rita de Klerk

  Gewoon zoals het hoort, redelijk goede service


 • Hendrik

  Heel tevreden met mijn vouwfiets, veel plezier aan beleefd op vakantie in de Ardennen


 • Micha Glaser

  Ik gebruik mijn vouwfiets dagelijks om nog een stuk te fietsen vanaf het station, ben er zeer tevreden mee, ben goed geinformeerd wat nu te merken is na de aankoop


 • Chaya

  Beetje gehumeurd personeel trof ik helaas aan, zuchten als ik wat vroeg dus heb hier geen fiets aangeschaft. Hoop niet dat ze tegen iedere klant zo zijn want dan wordt er niet veel verkocht


 • Michel Verschoor

  Kan eigenlijk niks negatiefs vinden over de aankoop van mijn fiets, goed geholpen en vond de prijs van mijn fiets het zeker ook wel waard. Kan deze shop alleen maar aanraden om er ook eens rond te neuzen


 • Dirk huizen

  Na lang zoeken eindelijk een goede shop gevonden voor de aanschaf van een vouwfiets. Medewerkers weten exact wat ze verkopen en zijn behulpzaam. Tevreden over mijn fiets al 2 maanden

Review toevoegen

Score

Hartelijk dank, uw review wordt geplaatst

Blog berichten