Bakfiets

De bakfiets: het ideale vervoersmiddel

Ook altijd zo een moeite een parkeerplek te vinden? Overweeg dan eens de bakfiets. De bakfiets is de multifunctionele, goedkope én groene oplossing bij uitstek om bijvoorbeeld de boodschappen te doen of de kinderen naar school te brengen. Of je nou gaat voor een lichtgewicht, elektrisch model of een robuuster type van hout: er past een heleboel in.

Voor ieder wat wils

Wegens de vele verschillende soorten bakfietsen is er altijd wel eentje die past bij jouw wensen. Wil je een korte fiets die niet veel ruimte inneemt? Denk dan eens aan het model met drie wielen, een remstang en een vierkante bak. Liever volop wendbaar zijn en wel vier kinderen tegelijkertijd mee kunnen nemen? Dan is een langer model met slechts twee wielen, een moderne bak, versnellingen en reeds geplaatste kinderzitjes misschien wel iets voor jou.

Meegroeiende investering

Voor kinderen is een bakfiets een extra leuke manier om naar school of een speelafspraak gebracht te worden. Er is immers veel meer te zien vanaf een fiets dan vanaf de achterbank van een auto. Maar je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goede investering doet voor de toekomst en de fiets langdurig kunt gebruiken. Daarom bieden veel bakfietsen veilige kinderzitjes met gordel aan die makkelijk te verwijderen zijn als de kinderen hier eenmaal te groot voor worden. Deze zijn vervolgens eenvoudig te vervangen door bijvoorbeeld bankjes die je zelf kunt monteren. Ook hier zijn gordels voor te verkrijgen. Zo bepaal jij het aantal zitplaatsen en groeit je bakfiets mee naarmate jouw behoefte aan bakruimte verandert.

Accessoires maken de bakfiets

Met oog op het Nederlandse weer lijkt een bakfiets niet altijd de meest droge oplossing. Gelukkig zijn er talloze uitkomsten op de markt om alles droog te houden. Zo zijn er voor elk model bakfiets regententen voor tijdens het fietsen en zijn er verschillende types regenhoezen en afdekzeilen beschikbaar om de bak lekker droog te houden als deze niet in gebruik is. Zo blijven jouw spullen of kinderen tijdens transport net zo droog als in een auto of ander overdekt vervoersmiddel.

Extra voordelen

Naast de lagere kosten die een bakfiets met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld geen brandstofkosten en lagere reparatiekosten bij eventuele ongemakken, is deze natuurlijk ook heel goed voor het milieu en je conditie. Met een fiets kom je vaak makkelijker op plekken waar auto’s niet kunnen komen, ben je altijd verzekerd van een parkeerplek en sta je nooit zonder benzine.

Andere berichten