3 voordelen van online een fiets kopen

3 voordelen van online een fiets kopen

3 voordelen van online een fiets kopen

Net als met veel producten zijn ook fietsen tegenwoordig massaal online te krijgen. Steeds meer mensen willen de voordelen van online shoppen en de online fietsenwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is niet gek, want het kan veel voordelen hebben om online een fiets te kopen. 

1. Het is goedkoper 

Als je bij de plaatselijke fietsenwinkel je fiets wilt kopen, betaal je hier meer voor dan wanneer je een fiets online besteld. Dit is begrijpelijk. De huur van het pand moet onder andere worden betaald. Een online fietsenwarenhuis heeft ook een pand nodig om vanuit te opereren, maar dit is relatief goedkoper en beter te financieren dan een pand in een winkelstraat. Daarnaast werkt er in een groothandel die alleen een online assortiment heeft relatief minder personeel dan in een fietsenwinkel. De mensen die in de fietsenwinkel werken zijn vaak ook geschoold en zijn duurder. Dit moet allemaal ergens van betaald worden en wordt doorberekend in de prijs van de fiets. Daarnaast kunnen online winkels ook groter inkopen. En groter inkopen, betekent dat de fietsen voor een minder hoge prijs kunnen worden ingekocht. Dit merk jij als consument. De prijzen liggen lager. Voor veel mensen is de prijs belangrijk en een goede reden om een fiets online te kopen.

Wat kost een fiets? 

2. Een goede service 

Dat je alleen goede service kunt krijgen in een fysieke winkel is niet meer van deze tijd. Ook online ben jij als klant koning en wordt je geholpen met al jouw vragen. Veel online fietsenwinkels bieden een klantenservice aan, die jou te woord staat als je vragen hebt over het aanbod. Zie je een mooie fiets in de online shop, maar staat niet alle informatie erbij die je wilt weten? Een belletje naar de servicedesk en je wordt geholpen. En ook hier zijn mensen gespecialiseerd in het aanbod fietsen. De ene persoon weet veel af van e-bikes en de ander meer van stadsfietsen. Daarnaast kun je vaak ook bellen wanneer er iets kapot is aan je fiets en komt er iemand langs jouw huis om het te repareren. 

Meer info over een fiets

3. Een proefrit maken is online ook mogelijk 

Een reden om een fiets niet online te kopen is omdat je geen proefrit kunt maken. In een fysieke winkel kun je allerlei fietsen uitproberen en kijken welke het beste bij je past. Maar er zijn online fietsenwinkels die testritten aanbieden. Je kunt dan naar een locatie bij jou in de buurt gaan en alle fietsen uit proberen die er op dat moment staan. Ook is er iemand aanwezig die je kan voorzien van informatie, voor als je nog niet precies weet welke fiets je wilt hebben. Maar dit is toch precies hetzelfde als een fysieke fietsenwinkel? Ja en nee. Ja omdat je inderdaad een testrit kunt maken en de fiets ook meteen kunt bestellen. Nee, omdat de fiets wel voor de laagste prijs aangeboden kan worden en omdat de fiets bij jou thuis bezorgd wordt. 

Er zitten dus wat voordelen aan een fiets online bestellen. Vaak wordt ook de mogelijkheid geboden om extra accessoires meteen bij je fiets te bestellen en kun je op meerdere manieren betalen. Dit is in een winkel niet altijd mogelijk en is vooral voor mensen die graag achteraf betalen fijn. Voor de service hoef je het ook niet te laten en je profiteert altijd van de scherpste prijs.

Koop direct een fiets

Andere berichten