123damesfietsen.nl

Vier redenen van 123damesfietsen.nl waarom alle dames zouden moeten fietsen

Het damesmodel van de fiets, met een lage instap, is nog een relatief nieuwe uitvinding. In 1885 werd de fiets met het diamantframe (de hoge stang, het herenmodel) door John Kemp Starley in Engeland geïntroduceerd. Toen de fiets eenmaal sterk genoeg was, kwam ook het damesmodel er bij. Tegenwoordig heb je binnen de damesmodellen een enorme variëteit aan fietsen. Bij 123damesfietsen vind je alle soorten en maten. Veel mannen kiezen er tegenwoordig ook voor op op een vrouwenmodel te rijden. Ze vinden het veiliger omdat de hoge stang ontbreekt. In dit artikel lees je over het assortiment van 123damesfietsen.nl en over de vier belangrijkste redenen waarom iedere vrouw zou moeten fietsen.

Een ruim assortiment

123damesfietsen is onderdeel van de 123fietsen-formule. Zij hebben diverse websites voor verschillende fiets-doelgroepen, zoals 123sportfietsen.nl, 123herenfietsen.nl en 123kinderfietsen.nl. Naast de webshops heeft 123fietsen een ruim 1100 vierkante meter grote fysieke winkel in het hartje van Brabant: Eindhoven. Daar kan je alle fietsen uitproberen. 
Omdat 123damesfietsen een groot eigen assortiment en eigen voorraad heeft, zijn de meeste fietsen en artikelen van 123damesfietsen direct leverbaar. Modellen die 123damesfietsen verkoopt zijn onder meer stadsfietsen, transportfietsen, racefietsen, mountainbikes, omafietsen, moederfietsen, toer fietsen, elektrische fietsen en vouwfietsen. Qua merken vind je er onder meer BSP, Cortina, Ghost, Giant, Pointer, Popal, Sparta en Vogue. 

Goede service

Wanneer de fiets direct uit eigen voorraad leverbaar is, kan je hem binnen één tot drie werkdagen honderd procent rijklaar bij jou thuis verwachten. Je kunt ook de verzendkosten besparen en de fiets ophalen bij de 123fietsen in Eindhoven

Waarom fietsen praktisch is

Natuurlijk heeft iedereen een hekel aan filerijden. Met een snelle fiets zal je hier niet meer mee te maken hebben. Je rijdt zo alle files voorbij. Vaak ben je op korte afstanden met de fiets sneller uit dan met de auto of het openbaar vervoer. Dit zijn de vier andere redenen waarom iedereen zou moeten fietsen.

Reden 1: Je verliest op een gemakkelijke manier gewicht door te fietsen

Je verbrandt tussen de 350 en 1100 calorieën per uur – afhankelijk van je snelheid en van de grond waarover je rijdt. Door fietsen wordt de vetverbranding geactiveerd. Dit gaat het snelste als je niet te hard en niet te langzaam rijdt. 

Reden 2: Je krijgt meer spieren

Tijdens het fietsen gebruik je ontzettend veel spieren, terwijl je ze niet zo zwaar belast als bijvoorbeeld tijdens hardlopen. Door te fietsen krijg je sterkere spieren en een beter uithoudingsvermogen. 

Reden 3: Minder stress en meer slaap

Uit onderzoek is gebleken dat fietsen stress verminderd. Je merkt het effect al wanneer je terug fietst van het werk naar je huis. Door de omgeving, de frisse lucht en de beweging kan je je hoofd leeg maken. Eenmaal thuis in bed, zal je beter slapen. Dit komt onder meer door het feit dat je lichaam moe is en je hersenen meer zuurstof gekregen hebben door het fietsen. 

Reden 4: Fietsen is goed voor je gezondheid

Fietsen helpt bij het voorkomen van verschillende ziektes en gezondheidsproblemen. Zo vermindert het de kans op diabetes aangezien suiker gemakkelijker uit het bloed gehaald wordt. Daarbij verlaagt fietsen een te hoog cholesterol. Door te fietsen worden tot slot verschillende afvalstoffen snel uit je lichaam afgevoerd. Dit zorgt er voor dat je lichaam sterker en weerbaarder wordt tegen virussen en hart- en vaatziekten. 

Dus, waar wacht je nog op? Breng vandaag nog een bezoek aan 123damesfietsen.nl en maak een nieuwe start met een comfortabele damesfiets. 
 

Reviews (Gemiddelde: 9,0)


 • Hendrika Blom

  Leuke winkel met een goed assortiment aan fietsen, verkopers zijn aardig en proberen je goed te helpen. Soms beetje opdringerig om te scoren.


 • Dora

  Stadsfiets gekocht voor mijn dochter, goede fiets en leuke mensen die je helpen


 • Richard de Veer

  Mijn fiets was niet echt een succes, kon de winkel niets aan doen daar de fabrikant een onderdeel had gemonteerd wat niet gemonteerd had mogen worden in die staat. Probleem is wel netjes opgelost, vandaar voor de goede service nog 4 sterren


 • Marga Hill

  Een shop zoals een shop hoort te zijn, goed personeel, aantrekkelijke prijzen en natuurlijk goede fietsen


 • Shirley

  Fijne fiets gekocht hier, was wel even zoeken en afwegen maar met de deskundige hulp was de keuze snel gemaakt. Levering ook geen probleem mee gehad, voor mij een aanrader.


 • Alette van Beek

  Goede keus aan fietsen, personeel is ook erg aardig en helpen je met al je vragen op een fijne en prettige manier


 • Shita van Veen

  Ik wist vooraf nog niet precies wat voor fiets ik wilde en voor mij geschikt was. Na overleg met de winkel een mooie fiets genomen. Toen deze werd bezorgd wat ik nog meer verbaast, goede kwaliteit en hij rijd heerlijk


 • Latoya Soebaki

  Goede service, fijne mensen werken er. En een hele goede fiets

Review toevoegen

Score

Hartelijk dank, uw review wordt geplaatst

Blog berichten